Лидерът в областта на изкуствения интелект и автоматизацията Hyperscience разширява своята дейност в България с нов офис в NV Tower и утроява екипа си. Миналата година компанията набра финансиране в размер на 140 милиона долара и удвои броя на служителите си в световен мащаб.

"Когато отворихме първия си офис през 2016-а година бяхме едва 12 души. Днес екипът ни наброява над 300 служители в световен план като 70 от тях в България. Очаквам с нетърпение да посетя новия офис", заяви изпълнителният директор и съосновател на Hyperscience Питър Бродски.

HyperScience привлече $30 милиона от инвеститори

Основана от българи софтуерна компания привлече $30 милиона от инвеститори в САЩ

Софтуерният разработчик ще разшири екипите си в София и Ню Йорк

Новото офис пространство е разположено в комплекса NV Tower и е създадено съвместно с дизайнерите от Cache Atelier. Основен фокус на офиса са обособените пространства за планиране, технически срещи и образователни събития. Там ще се провеждат и събития по програмата Hyperscience Learn - предназначена да споделя натрупан опит, страст и знания в сферата на изкуствения интелект, машинното обучение и разработването на софтуер. Офисът разполага и със специална "детска зона", стая за медитация, както и фитнес, спа и плувен басейн.

Новият офис е отворен и напълно функционален, но разбира се само за онези служители, които предпочитат да работят оттам. Компанията предлага гъвкави модели на работа с възможност за избор спрямо личните предпочитания на всеки член на екипа. Те могат да бъдат на пълно работно време в офиса, изцяло дистанционно, или да се възползват от хибриден модел на работа.

"Приоритизирахме намирането и изграждането на гъвкаво работно пространство, което да допълни стратегията ни за бъдещето на работната среда. Това допълва философията на компанията", каза Чарли Нюарк-Френч, който е главен оперативен директор в Hyperscience.

Снимка 539609

Hyperscience е високотехнологична продуктова компания, разработваща решение за машинно обучение, което позволява обработката на големи обеми от документи и извлича данни с изключително високи нива на точност. Водещи световни организации в областта на финансовите услуги, здравеопазването и правителствената дейност успешно автоматизират  своята административна и офис дейност използвайки платформата на Hyperscience. Създадена през 2014-а година от основателите Питър Бродски, Красимир Маринов и Владимир Цанков, компанията продължава да се разраства и оперира на четири континента, с над 300 служители и глобални офиси в Ню Йорк, София, Торонто и Лондон.

Класирана в Inc. Fastest-Growing Company List., Hyperscience разполага с финансиране от над 190 милиона щатски долара от инвеститори като Tiger Global, BOND, Bessemer Venture Partners, Stripes FirstMark.