Шведската верига за мебели и стоки за дома IKEA ще отвори първия си магазин с нова концепция в България този четвъртък. Обектът ще се намира във варненския търговски център Delta Planet Mall, като той ще замести досегашния център за поръчки на веригата в морския град.

Това, което ще различава магазина е, че той ще бъде по-малък от стандартните центрове на IKEA, какъвто има в София, но за сметка на това там ще бъдат изложени много от продуктите на марката, което е различното от центровете за поръчки на марката. Освен този във Варна такъв има още в Бургас и Пловдив.

Новия обект във варненския мол ще бъде разположен на три етажа и там ще могат да бъдат видени повече от 3500 различни артикула. Те ще могат да бъдат закупувани на място, което също е основна разлика с центровете за поръчки.

На първия от етажите е зоната за получаване на мебели, на втория е мебелния салон, а на третия е залата за аксесоари, както и традиционният за веригата кът за хранене.

IKEA отваря първи магазин с нова концепция в България

IKEA отваря първи магазин с нова концепция в България

Той ще се намира в Delta Planet Mall във Варна

Шведската верига мебелни магазини IKEA отваря нов магазин във Варна. Обектът ще бъде първият в България с напълно нов концептуален формат, различен от този на вече утвърдените търговски обекти на компанията у нас, като ще предложи по-голяма достъпност и удобство, обясняват от компанията.

Така общата площ на магазина е от 8000 квадратни метра, от които 5400 квадратни метра са търговските площи.

Преди време стана ясно, че плановете за развитие на Fourlis Group, която държи франчайз правата за България, Гърция и Кипър, включват през следващите пет години да бъдат отворени пет нови магазини със среден размер (5000 - 12 000 квадратни метра) и 10 малки (1000 - 2000 квадратни метра) в тези страни.