Шведската верига мебелни магазини IKEA отваря нов магазин във Варна. Обектът ще бъде първият в България с напълно нов концептуален формат, различен от този на вече утвърдените търговски обекти на компанията у нас, като ще предложи по-голяма достъпност и удобство, обясняват от компанията.

Магазинът, който ще бъде първият от новия тип малки и средни обекти на веригата, които вече са разпространени в Европа. Той ще се намира в Delta Planet Mall в морската столица.

Магазинът в морската столица, който ще замести съществуващия IKEA Център за поръчки, ще бъде проектиран по иновативен за локация като търговски център модел, с обща площ от 8000 кв.м, от които 5400 кв.м са търговските площи.

"В днешната динамична среда, градската култура бързо променя начина ни на живот. Ние винаги се водим от желанието да срещнем все повече клиенти по иновативен начин в България, предлагайки им удобни и модерни възможности за домовете им и лесен достъп до нашите продукти, в комбинация с отлично клиентско преживяване", сподели Николаос Ифантидис, управител на IKEA България.

Според плана за развитие на Fourlis Group, която държи франчайз правата за България, Гърция и Кипър, в следващите пет години се очакват пет нови магазини със среден размер (5 000 - 12 000 кв. м.) и 10 малки (1 000 - 2000 кв. м) в тези страни.

В България компанията оперира магазина в София, както и три центъра за поръчки - във Варна, Бургас и Пловдив.