След като преди близо 10 години веригата за тръговия на мебели и стоки за дома IKEA навлезе за първи път на българския пазар, тя планира отварянето на втори магазин в столицата. Новата локация ще заработи през 2021 година, като тя ще бъде с нова концепция. 

Новият обект ще бъде по-малък от вече съществуващият на околовръстното шосе в столицата, като той ще се намира в търговски център - Mall of Sofia. Това потвърджават от компанията "Хаус Маркет България", която представя марката у нас. Дружеството е част от гръцката FOURLIS Group.

Магазинът в софийкия мол ще бъде с площ от 1200 квадратни метра, като от там ще могат да бъдат представени около 8000 артикула на веригата. Към магазина ще отвори врати и обект за продажбата на шведска храна. 

IKEA отваря първия си магазин с нова концепция у нас във Варна

IKEA отваря първия си магазин с напълно нова концепция в България

Обектът е на три етажа и е разположен на 8000 квадратни метра

В началото на септември компанията отвори своя магазин от нова концепция, разположен на три етажа във варненския Delta Planet Mall. Той заработи на мястото на доскорошния център за поръчки на компанията в града. Центрове за поръчки има още в Бургас и Пловдив. 

IKEA навлезе на българския пазар през 2011 година с отварянето на големия си център в София. Според плановете на FOURLIS Group, която управлява обектите на марката в Гърция, Кипър и България, през следващите пет години на трите пазара ще бъдат открити 5 средни магазина с площ от между 5000 и 12 000 квадратни метра, както и 10 малки.