Най-голямата верига за търговия с мебели и стоки за дома - шведската IKEA, разширява присъствието си в България. Това съобщават от дружеството "Хаус Маркет България", което управлява търговската марка у нас. То е част от гръцката FOURLIS Group. Компанията, която оперира на българския пазар от 11 години, планира своя шести търговски обект, който ще бъде построен във Велико Търново. 

Обектът ще е от типа център за планиране и поръчка и ще бъде разположен в Мол Велико Търново. Подобни центрове компанията вече има в Бургас и Пловдив, като те бяха открити съответно през 2016-а и 2018 година. През 2020-а шведският гигант преобрази търговския си обект във Варна в концептуален магазин, а през 2021 година откри магазин от ново поколение в столицата, като така вече оперира два обекта в София.

Най-големият магазин на Ikea в света отвори врати във Филипините

Най-големият магазин на Ikea в света отвори врати във Филипините

Компанията има повече от 460 физически магазина на около 60 пазара в светa

Център за планиране и поръчки

Центърът е продължение на стратегията на IKEA да осигури на всички свои клиенти улеснен достъп до многообразието от предложения за обзавеждане на дома. Откриването му във Велико Търново е предвидено за четвъртото тримесечие на 2023 година. Той ще се простира на 1800 кв.м площ и ще предлага различни решения и идеи за обзавеждане, продукти от асортимента за дома и шведски храни, които могат да бъдат закупени веднага. Въпреки че на място ще има ограничен асортимент, потребителите ще имат възможност да поръчват всички продукти на шведската компания.

IKEA отваря търговски парк в Сърбия

IKEA отваря търговски парк в Сърбия

AVA Shopping Park ще бъде домакин на около 30 марки

"Обръщаме погледа си към Велико Търново, където, в сърцето на Централна България, предприемаме нова инициатива по пътя към реализиране на своята мисия да създаваме по-добър живот у дома за възможно най-много хора", заяви Никос Ифантидис, който е управител на IKEA България.

Той допълни, че процесът по отваряне на нова точка от веригата включва серия от проучвания в региона, които вече са стартирали в отговор на потребителските очаквания.

През септември миналата година IKEA откри магазина си в Mall of Sofia, който е обект от нова концепция. IKEA Mall of Sofia е в нов за компанията формат, като той е по-малък от другия в столицата. В същото време той се различава от центровете за поръчки в останалите градове у нас. Магазинът е разположен на 1200 квадратни метра площ и предлага повече от 1000 артикула. Останалите продукти на веригата могат да бъдат поръчани и получени в обекта.

IKEA инвестира €340 милиона в зелени проекти в Германия и Испания

IKEA инвестира €340 милиона в зелени проекти в Германия и Испания

Групата притежава 547 вятърни турбини в 14 държави