В София предстои да бъде отворен първият в страната т.нар. outlet village. Това е популярна на запад концепция за пазаруване, в която различни брандове се позиционират на едно място, оформено като миниград. Българският проект ще бъде в София, на територията на Jumbo Plazza. Новината беше потвърдена за Money.bg от "Тринити Кепитъл", собственик на ритейл парка.

"Градът за пазаруване" ще бъде открит през 2025 година, обяви пред медиите по време на конференция на Balrec Симона Първанова, която е директор отдаване под наем в"Тринити Кепитъл". Сумата на инвестицията все още не обявена.

"Амбицията ни е Jumbo Plazza да се превърне в най-големия ритейл парк на Балканите. Разширението, което планираме, ще се реализира на три етапа и от 30 000 кв. метра ще се разраснем до 000 кв. метра през 2025 година", заяви Първанова.

Снимка 374858

Източник: htjumbo-plaza.com

В Европа village outlet са създадени преди 40 години и има над 200 центъра, като в тях се помещават над 4000 бранда. Компанията, собственик на ритейл парка, вече има запитвания и за строеж на малък хотел, има идея за създаване и на офис част.

Собственикът на Jumbo инвестира 15 милиона евро в най-големия си магазин на Балканите

Собственикът на Jumbo инвестира 15 милиона евро в най-големия си магазин на Балканите

Центърът се състои от хипермаркет и магазин за играчки и стоки за дома

Нови брандове

През първия етап от разширението на ритейл парка предстои да навлязат нови брандове и да се обособят нови физически магазини, които се намират на територията на Jumbo Plazza. Във троя етап ще бъде открит т.нар. outlet village. В последната трета фаза от разширението на проекта се включва изграждане на нов вид строителен хипермаркет, който ще е на принципа "направи си сам".

"Градът за пазаруване" ще се състои от 50 помещения, основно на модни брандове. Ще бъде изграден и паркинг с 1800 места.

От "Тринити Кепитъл" коментират, че са решили да създадат новия проект заради търсенето на такъв тип място за пазаруване от страна на различни брандове, които са искали да навлязат на територията Jumbo Plazza.

Собственикът на Jumbo инвестира €15 милиона в най-големия си магазин на Балканите

В началото на тази година гръцката група за търговия на дребно Veropoulos инвестира €15 милиона в най-големия си магазин на Балканите, разположен в северния сръбски град Нови Сад.

С търговска площ от 10 000 квадратни метра, центърът, който беше открит наскоро се състои от хипермаркет Super Vero и най-големият на Балканите магазин за играчки и стоки за дома Jumbo, с изключение на Jumbo store в Гърция.

Veropoulos управлява 23 магазина, включително хипермаркети Vero и Super Vero и магазини Jumbo в Сърбия и Северна Македония.

Jumbo купува мол в Букурещ за €20 милиона

Jumbo купува мол в Букурещ за €20 милиона

Търговецът се готви да открие първия си магазин в мол в Румъния