Гръцката група за търговия на дребно Veropoulos инвестира 15 милиона евро в най-големия си магазин на Балканите, разположен в северния сръбски град Нови Сад.

С търговска площ от 10 000 квадратни метра, центърът, който беше открит наскоро се състои от хипермаркет Super Vero и най-големият на Балканите магазин за играчки и стоки за дома Jumbo (с изключение на Jumbo store в Гърция).

По време на откриването на новия магазин Никос Веропулос, един от собствениците на Veropoulos обяви, че през 2023 г. ще бъде отворен и още един голям магазин Jumbo в Белград.

Продуктовата гама

Асортиментът на Super Vero се състои от над 17 000 хранителни и нехранителни стоки, включително около 600 гръцки продукта, плодове и зеленчуци, млечни продукти, маслини, зехтин, сладкарски изделия, чайове, натурална козметика и продукти Monoxilitis от Атон, отбелязва European Supermarket Magazine.

В асортимента му се включват и над 300 автентични сръбски артикула от малки земеделски стопанства, предлагани на пазара под марката "Riznica ukusa iz Srbije" (Съкровища на вкуса от Сърбия).

Jumbo чака 50% спад на продажбите в България

Jumbo чака 50% спад на продажбите в България

Ниското ниво на имунизация и политическата несигурност оказват отрицателно влияние

Освен гръцки и местни продукти, Super Vero продава и ексклузивни продукти, които не могат да бъдат намерени в други супермаркети и хипермаркети, като Tyrrels Chips от Обединеното кралство и пресни сладкиши от Франция.

В магазина има и рибна борса, където всеки ден ще се предлагат прясна риба и морски дарове. В пекарната Super Vero се приготвят хляб и сладкиши по стари методи под мотото "печене като едно време".

Хипермаркетът разполага и с бистро, кафене и ресторант.

Хипермаркетът Super Vero в Нови Сад е седмият обект на компанията в Сърбия, но първият е в Нови Сад, тъй като останалите шест се намират в Белград.

Veropoulos управлява 23 магазина (включително хипермаркети Vero и Super Vero и магазини Jumbo) в Сърбия и Северна Македония.

Jumbo със спад на приходите и печалбата в България, но готви отварянето на нов магазин

Jumbo със спад на приходите и печалбата в България, но готви отварянето на нов магазин

Българският пазар допринася за 11,62% от оборота на групата през 2020-а