Kaufland България обяви, че е разширил складовата си база с нови 1147 кв.м. С това общата площ на най-голямата логистична база у нас и на Балканите надвишава 113 000 кв.м. Тя се намира в село Стряма.

Разширението е на зоната за замразени храни и се равнява на 1100 палетоместа. Така общата площ на помещението за съхранение на дълбоко замразени храни надвишава 6000 кв.м., съобщават от компанията.

Логистичният център на Kaufland България

Централният склад на Kaufland се състои от две мегаструктури, разположени на площ от 113 000 кв.м. Общият капацитетът на складовия комплекс надвишава 111 000 палетоместа, като всеки ден в базата пристигат по 150 камиона със стоки.

"Кауфланд": Нетната ни печалба е в пъти по-малка от разпространяваните цифри

"Кауфланд": Нетната ни печалба е в пъти по-малка от разпространяваните цифри

От търговската верига не се притесняват от проверки

Над 1,3 милиона са общо палетата, които всяка година се комисионират в него и се транспортират до всичките 63 хипермаркета в цялата страна. Логистичният център се състои от 12 отделни зони, като температурният режим в тях е от -23° до +23°, за да се осигури и гарантира перфектно качество на стоките.

Броят на служителите, които работят за обезпечаване на всички процеси в центъра е 580 души

При прием на стоките, на място в Централния склад се извършва и ключова част от качествения контрол на продуктите, предназначени за магазинната мрежа на най-големия ритейлър у нас.

Специалисти по качеството ежедневно одитират постъпващите артикули и съблюдават за това те да отговарят на критериите за цвят, структура, размер и вкус.

По повод официалното откриване на разширението, лично посещение в Логистичната база направи Н. пр. Ирене Планк - извънреден и пълномощен посланик на Федерална република Германия.

Във визитата участие взеха още почетния консул на Федерална република Германия в гр. Пловдив д-р Мариана Чолакова и д-р Митко Иванов, главен управител на Германо-българската индустриална камара.

Kaufland купи Софийските централни хали срещу 35 милиона лева

Kaufland купи Софийските централни хали срещу 35 милиона лева

Ще бъде ли запазен обликът на емблематичната столична сграда и как ще изглежда отвътре?