Корейската компания LG Electronics, един от водещите световни производители на електроника и домакински уреди, очаква рекордни приходи от близо 62,3 трилиона вона (около 54 милиарда долара) в края на 2019 г., следва от предварителния отчет на компанията.

От LG отбелязват, че този резултат е най-високата в историята на компанията, като подчертават, че годишният оборот надхвърля нивото от 60 трилиона вона за трета поредна година.

Заедно с това обаче, оперативната печалба за миналата годината, според предварителните оценки, намалява с 10%, до 2,4 трилиона вона (2,1 милиарда долара).

През четвъртото тримесечие на 2019 г., по предварителни оценки, консолидираният приход на компанията е 16,1 трилиона вона (14 милиарда долара), а оперативната печалба е 98,6 милиарда вона (85 милиона долара).

LG Electronics е южнокорейски производител на потребителска електроника и мобилни телефони, който устойчево е един от трите лидери на този пазар през последните години. Компанията е създадена през 1958 г., а централният й офис е в Сеул.