Twitter планира да съкрати още 50 души в продуктовия си отдел през следващите няколко седмици, предаде "Ройтерс", като се позова на публикация на "Инсайдър".

Онлайн изданието цитира свои източници, запознати с процесите вътре в социалната мрежа. За момента официален коментар от компанията на Илон Мъск няма.

Twitter започна да "издиша" -  десетки хиляди потребители изгубиха достъп до социалната мрежа

Twitter започна да "издиша" - десетки хиляди потребители изгубиха достъп до социалната мрежа

Мъск не се впечатли

Преди само 6 седмици той заяви, че няма да има нови съкращения в Twitter, след като общият брой на служителите е паднал под 2000.

След като той купи социалната мрежа през октомври, в нея настъпиха множество продуктови и организационни промени. Верификацията на профилите стана платена услуга, някои от най-скандалните потребители получиха възможност отново да публикуват, а около 50% от работещите в компанията бяха освободени.

Илон Мъск си търси "достатъчно глупав" заместник за шеф на Twitter

Илон Мъск си търси "достатъчно глупав" заместник за шеф на Twitter

Това обяви вторият най-богат човек в света

Сред тях бяха и много модератори, които повиши опасенията от ръст на онлайн тормоза и словото на омразата в платформата.

През ноември милиардерът се оплака от "голяма загуба на приходи", след като рекламодателите масово ограничиха харчовете си в Twitter. Така в последното тримесечие на 2022 г. приходите спаднаха с 35 на сто до 1,025 млрд., съобщава The Information.