Motorola отчете още едно успешно тримесечие и първа година на печалба след придобиването на бизнеса от Lenovo, съобщиха от компанията. За първите три месеца на година производителят на мобилни телефони записва $146 милиона ръст на приходите, или 15,1 процента повишение на годишна база.

Резултатът е още по-впечатляващ на фона на проблемите за сектора, който продължава да се забавя в световен мащаб поради редица причини. След две положителни тримесечия, мобилният бизнес записва и първата си година на печалба след придобиването от Lenovo през 2015 г.

Добрият отчет идва и благодарение на намаляване на разходите на годишна база за Motorola от около $1,5 милиарда до $1 милиард, както и благодарение на целенасоченото фокусиране върху избрани, ключови пазари и конкурентното портфолио.

Motorola One Vision: Имате ли нужда от нещо повече?

Motorola One Vision: Имате ли нужда от нещо повече?

Какво предлага срещу 599 лева най-новия модел на компанията

Благодарение на ръста на продажбите на Motorola, както и на бизнеса с персонални компютри, Lenovo груп отчита трикратно увеличение на печалбата за тримесечието - $118 милиона. Приходите за групата растат с 10 процента до $11,71 милиарда.

За цялата фискална година, приключила в края на март, Lenovo записва печалба от $597 милиона - при загуба от $189 милиона година по-рано. Приходите достигат рекордните $51 милиарда.

Маржът расте с 0,6 процентни пункта до 14,4 процента, отново благодарение на Motorola и PC-бизнеса.

Потребителите все по-рядко сменят мобилния си телефон. И това е проблем за индустрията

Потребителите все по-рядко сменят мобилния си телефон. И това е проблем за индустрията

Особено забележима е тенденцията в САЩ и Европа, където жизненият цикъл на мобилния телефон се увеличава значително