В YouTube канала WELT Documentary, е качен документален филм за работата на най-голямата автомивка в света, наречена Mr.Wash. Семейната компания се намира в Щутгарт (Германия) и има над 100 служители. Те успяват да измият около 4000 коли на ден.

Самата автомивка има много различни помещения за извършване на различни операции по автомобилите и прилича по-скоро на истинска фабрика. Собствениците на предприятието твърдят, че техният комплекс е оборудван с най-модерното оборудване, а служителите им са истински професионалисти.

Водата се подава към съоръженията на автомивката благодарение на две мощни помпи, като се използва градското водоснабдяване. Водата преминава през специална система за филтриране, така че може да се използва повторно. Благодарение на тази възможност собствениците на Mr. Wash успяват значително да намалят потреблението на този ценен природен ресурс.

В допълнение към външното измиването на автомобила и почистването на интериора, Mr. Wash предлага и други услуги на клиентите. И така, на територията на предприятието има бензиностанция, както и сектор за полиране на колата. 48 места за прахосмукачки, възможност за смяна на малслото

Документалният филм поглежда зад кулисите на този семеен бизнес и показва огромните логистични усилия, свързани с перфектните грижи за автомобилите.

Разбира се, такъв комплекс консумира значително количество електроенергия. Само отоплителната система за сушене потребява 6000 киловатчаса на ден.