Renault Group коментира разпространяваната информация в румънските медии, че обмисля да напусне пазара в северната ни съседка. Според различни източници, френската автомобилна компания ще бъде частично продадена.

От Renault излазоха с изявление, цитирано от Profit.ro, в което се казва, че "нищо лошо няма да се случи в Румъния, но повече подробности за това дали и под каква форма гигантът ще напусне страната ще бъдат обявени тази есен".

Московският завод на Renault възражда производството на соцлегендата "Москвич"

Московският завод на Renault възражда производството на соцлегендата "Москвич"

Партньор ще бъде КАМАЗ, компанията може да организира производството на електромобили

Renault Group проучва създаването на две нови фабрики, които да са специализирани за създаването на електрически автомобили и хибриди. Според информация на Autonews компанията  със сигурност ще запази собствеността върху марката Dacia и нейната дейност в Румъния.

Колкото до останалия бизнес на компанията в страната, свързан с производството на автомобили под марката Renault, които са с двигатели с вътрешно горене, източници на Reuters твърдят, че френският производител вероятно ще продаде по-голямата част от този бизнес и ще запази около 40% дял за себе си.