Британският моден онлайн търговец на дребно Asos предвижда рекордната сума от 500 милиона британски лири, за да засили своето разширяване на глобално ниво. Чрез дъщерното си дружество Cornwall, базираният изцяло онлайн моден търговец, оценява сумата от 500 милиона паунда като необезпечени гарантирани конвертируеми облигации с падеж до 2026 г.

Облигациите ще носят годишна печалба от 0,75%. Очаква се уреждането и доставката на облигациите да се извърши следващата седмица около 16 април.

От Asos заявиха, че предвидената сума ще им донесе "допълнителна възможност за големи инвестиции в стратегията за глобален растеж".Парите значително ще помогнат на компаниятада рефинансира придобитите през февруари тази година марки Arcadia Group Topshop, Topman, Miss Selfridge и HIIT.

Германският онлайн търговец About You достигна проходи от €100 евро за година на румънския пазар

Германският онлайн търговец, който продаде стоки за €100 милиона само през първата си година на ръмунския пазар

През последната година той не спира да разширява предлагането си

Подробности за плана на Asos за набиране на 500 милиона британски лири идват след публикуването на финансовите резултати на компанията за полугодието. Общите приходи на онлайн търговеца на модни стоки са се повишили с цели 24% на годишна база, достигайки до 1,98 млрд. британски лири от началото на годината до края на февруари.

6-месечната печалба на Asos, преди облагане с данъци, се е повишила с рекордните 253%. В пари това прави 106,4 милиона паунда. Само във Великобритания продажбите на Asos за първите 6 месеца на 2021 г. са се увеличили с 39% на годишна база, което прави 800,4 милиона британски лири. В ЕС ръстът на фирмата е в размер на 18% в САЩ и в останалата част от света процентите са 16.

Asos удвои печалбата си, възползвайки се от слабия паунд

Как слабият британски паунд удвои печалбата на една компания

Уебсайтът на фирмата процъфтява, а продажбите постоянно растат