Броят на американците, които планират да пътуват със самолет по време на зимните празници тази година, ще бъде най-високият в историята - 7,51 милиона, прогнозира Американската автомобилна асоциация.

Предишният рекорд за 10-дневния период от 23 декември до 1 януари беше поставен през 2019 г., когато 7,33 милиона американци използваха авиокомпании.

Като цяло, 115,2 милиона американци планират да пътуват с всякакъв вид транспорт за Коледа и Нова година.

Това е с 2,2% повече от миналата година и втората най-висока стойност на показателя в историята след 2019 г., когато 119 милиона американци са пътували за тези празници, отбелязват експерти.

Посочената прогноза включва 103,6 милиона човека, които ще използват автомобил, за да изминат поне 50 мили (малко над 80 км).

В същото време анализаторите обръщат внимание, че цените на бензина в САЩ продължават да се понижават от многогодишни върхове и може да паднат под 3 долара за галон по време на идващите празници.

Други 4,05 милиона души в САЩ ще използват други видове транспорт за придвижване по празниците, включително автобуси и влакове, прогнозират още от Американската автомобилна асоциация.

Сред водещите 5 експортни стоки на САЩ вече не са микрочиповете и телефоните

Сред водещите 5 експортни стоки на САЩ вече не са микрочиповете и телефоните

Кои са основните 5 стоки, от които САЩ получава най-много приходи от износ