Южнокорейската компания Samsung предупреждава за забавяне на растежа в ключови пазари с оглед на увеличаваща се несигурност около търговския протекционизъм и колебания на валутните курсове, пише Bloomberg.

В своята новогодишна реч към служителите на технологичния концерн главният изпълнителен директор на Samsung Кьон Ох-Хян призова екипа на компанията да се поучи от скъпоструващите повреди на фона на стремежа на гиганта да се възстанови от удара през 2016 година, свързан в провала на Galaxy Note 7.

"Не трябва да правим компромис дори и с най-малките проблеми в качеството на продукта", коментира Кьон по време на обръщението в централата на компанията в Сувон, Южна Корея.

"Нека да възстановим нашата гордост чрез подобряване на производствените процеси и проверки за безопасността", допълни още той.

Фиаското с Galaxy Note 7 струваше на най-големия производител на смартфони в света повече от 6 милиарда долара и прати печалбите компанията от мобилна дейност до рекордно ниско ниво през третото тримесечие на миналата година.

Докато Samsung се бореше с предизвикателствата, конкурентите й на пазара са се фокусирали върху инвестирането в ключови технологии на бъдещето като изкуствения интелект.

В тази връзка изпълнителният директор на компанията призова служителите да помогнат за разширяването на технологичното лидерство на концерна чрез постоянни нововъведения и бизнес подобрения.