Предварителните резултати, които показват по-големи от очакваните продажби на новия смартфон Galaxy S7, говорят за това, че корейският гигант Samsung може да остави зад гърба си по-слабите приходи от последните две години.

През този период производителят беше притиснат от американския конкурент Apple и от набиращата скорост китайска Huawei. Това причини спад в печалбите и намаляване на пазарния дял на Samsung.

Samsung Galaxy S7 срещу iPhone 6S – кой е по-добър?

Samsung Galaxy S7 срещу iPhone 6S – кой е по-добър?

Вече има отговор

Южнокорейската компания обаче показа, че отново е най-големият производител на пазара, като отчете много силен старт на продажбите на новите си модели Galaxy S7 и S7 edge, които дебютираха по-рано този месец.

Данните сочат, че доставките на S7 са достигнали 9,5 милиона, което е много над очакванията за такива от 7 милиона, пише CNBC.

Кой е най-големият страх на Apple и Samsung?

Кой е най-големият страх на Apple и Samsung?

И изправени ли са двата технологични гиганта пред опасност

Успехът на Samsung се отрази и на акциите на компанията, които поскъпнаха с 2,4% по време на ранната азиатска търговия. Стойността на ценните книжа се е изкачила с повече от една пета от средата на януари на фона на 22-процентов спад за предходните три месеца.