Веригата за търговия с бързооборотни стоки T MARKET, която у нас е управлявана от "Максима България", отчита оборот от е 259,7 милиона лева без ДДС за изминалата 2018 година. Това показва увеличение от 19,4% на приходите й в сравнение с отчетените 217,5 милиона лева за предходната година.

Печалбата на дружеството преди облагането с данъци, такси и амортизация е в размер на 1,65 милиона лева, става ясно от официално съобщение.

През изминалите 12 месеца веригата е отворила 9 нови обекта. Три от тях са в столицата, а по един са в Карнобат, Ямбол, Несебър, Велико Търново, Нови Искър и Айтос. Общо магазините й у нас са общо 74, като компанията присъства в 38 града.

"За T MARKET миналата година бе повече от успешна. Разширихме присъствието си в българските градове и затвърдихме позициите си на пазара на бързооборотни стоки в много от районите, в който развиваме дейност ", коментира генералният директор на компанията Едвинас Волкас.

Компанията Maxima Grupė развива дейност в Литва, Латвия, Естония, Полша и България. За 2018 година финансовите резултати на групата и на петте пазара бележат стабилен ръст.

Консолидираните приходи се увеличават с 22,1% в сравнение с 2017 година и достига 3,451 милиарда евро, а консолидираната оперативна печалба се равнява на 223,6 милиона евро.

През миналата година Maxima Grupė инвестира повече от 88 милиона евро в дълготрайни активи и отвори повече от 100 нови магазина на всички пазари. Повечето от тях бяха открити в Полша, където компанията придоби и веригите Stokrotka и Sano.

T MARKET отваря четири нови магазина в България

T MARKET отваря четири нови магазина в България

И ще ремонтира още четири