Търговската верига T MARKET ще отвори още четири нови магазина в България до края на годината, и планира да реновира поне още четири, съобщиха от компанията.

"Както досега, така и занапред планираме да отваряме магазини в цялата страна включително и в по-малките населени места. Ще откриваме нови работни места и ще инвестираме все повече в служителите ни и техните компетенции. Във времето изградихме стабилен екип от над 1500 души", казва Едвинас Волкас, генерален директор на компанията-собственик "Максима България".

T MARKET е част MAXIMA GRUPE и работи още в Литва, Латвия, Естония и Полша. На българския пазар тя присъства от 2005 година. Общият брой магазини от веригата у нас е 74.

Четирите магазина в България са част от общо 140 нови обекта, които веригата обмисля да отвори на пазарите, на които работи. Общата инвестиция за настоящата година е €100 милиона.

Maxima Grupe планира да инвестира общо €600 милиона в откриване на нови обекти и реновация през следващите няколко години. В допълнение се предвижда ограничаване на разходите за компанията, като очакванията са да се постигне увеличаване на ефективността с 500 милиона евро за 7 години.

Групата си е поставила за цел и ръст на оборота от 7 процента всяка година.

През миналата година Maxima Grupe придоби компанията, която управляваше полската верига супермаркети Stokrotka в сделка за 284 милиона евро. С това литовската компания стана собственик на над 560 магазина в централноевропейската държава.

Maxima Grupe разширява бизнеса си с €600 милиона в следващите 7 години

Собственикът на T Market разширява бизнеса си с €600 милиона в следващите 7 години

Компанията ще влага по €100 милиона годишно