Собственикът на веригата супермаркети T Market, която оперира и на българския пазар, планира да инвестира 600 милиона евро в следващите 7 години в бизнеса си. Вложенията са част от оперативната стратегия на Maxima Grupe, която развива дейност освен у нас още в Прибалтийските държави и в Полша. 

От групата ще насочат тези средства към модернизиране и разшиняване на мрежата си от търговски обекти. В допълнение се предвижда ограничаване на разходите за компанията, като очакванията са да се постигне увеличаване на ефективността с 500 милиона евро за 7 години.

Стратегията на Maxima Grupė включва още бърза международна експанзия. На година с тази цел ще бъдат инвестирани по близо 100 милиона евро годишно до 2025 година или общо около 600 милиона евро. Целта е оборотът на групата да нараства със 7% всяка година.

"Миналата година предприехме няколко важни стъпки с оглед активната експанзия: придобихме и интегрирахме вериги за търговия на дребно в Полша, а също така бяхме сред първите в прибалтийския регион в продажбата на облигации за 300 млн. евро. Това е твърда основа за по-нататъшно международно разширяване", посочва главният изпълнителен директор на групата коментира Далиус Мисиунас.

"Активната експанзия на T Market винаги е била свързана с инвестиции в удобство и качество. За нас е изключително важно българският потребител да открива в магазините ни всичко онова, от което се нуждае", коментира генералният директор на "Максима България" Едвинас Волкас.

По неговите думи у нас компанията ще се стреми към допълнителна експанзия на пазара, както и към разработване на нови формати и канали за продажба.

Maxima Grupe ще управлява над 560 магазина в Полша след сделка за €284 милиона

Собственикът на Т MARKET увеличава от 30 на 560 магазините си в Полша след мащабна сделка

В България групата управлява 65 обекта

У нас T Market присъства от 2005 година, като към момента веригата има 74 обекта в 38 града в страната. Служителите й са повече от 1600 души.

През миналата година Maxima Grupe придоби компанията, която управляваше полската верига супермаркети Stokrotka в сделка за 284 милиона евро. С това литовската компания стана собственик на над 560 магазина в централноевропейската държава.

Групата пусна 5-годишни облигации за над 300 милиона евро през есента на 2018 година.

Собственикът на T MARKET пусна облигации за 300 милиона евро

Собственикът на T MARKET пусна облигации за 300 милиона евро

Участие в емисията са взели 60 инвеститори от 14 държави