Литовската верига MAXIMA GRUPE, която у нас оперира магазините T-MARKET, засилва присъствието си на пазара в Полша, като до края на годината компанията ще стане собственик на 563 магазина на един от най-големите пазари в Централна и Източна Европа.

Това ще стане факт след сливането на местната компания на дружеството Aldik с веригата Stokrotka. Двете ще бъдат обединени, след като MAXIMA купи предишния собственик на полските магазини Emperia Holding.

Maxima Grupe придоби полска верига за търговия на дребно

Собственикът на T-Market придоби полска верига за търговия на дребно

Срещу 276 милиона евро

"След обединението веригата ще оперира под бранда на Stokrotka. След интегрирането и отварянето на нови обекти, Stokrotka ще притежава 563 магазина до края на тази година", става ясно от официалното съобщение на групата.

"Сделката за двете вериги е част от стратегията ни в Полша. Тя ще ни позволи да засилим позицията на MAXIMA Grupe и да пристъпим към допълнителна експанзия на пазара", посочва Далиус Мисиунас.

Преди обединението Stokrotka е държала приблизително 20% от полския пазар. Към края на 2017 година тя е оперирала 437 обекта с над 8000 служители и оборот от 587 милиона евро.

Веригата Aldik, която беше купена от литовската група през 2012 година, има 30 магазина и над 700 служители. Оборотът й за изминалата година възлиза на 52 милиона евро.

У нас литовското дружество има 65 обекта и за него работят над 1400 души.

Т MARKET откри два нови магазина в страната, планира още два обекта до края на 2018-а

Т MARKET откри два нови магазина в страната, планира още два обекта до края на 2018-а

Веригата вложи над 2,5 милиона лева в два обекта във Велико Търново и Несебър