Тим Кук,  главен  изпълнителен директор на Apple отрече пред британския в. „Индипендът”  слуховете, че компанията планира да обедини лаптопа MacBook и таблета iPad в едно устройство и така да погребе персоналния компютър в познания му досега вид. 

По думите на Кук, Apple ще продължи да предлага най-добрия в света таблет и най-добрия Mac. Опитът да се обединят тези устройства изисква различни компромиси, а нашите потребители не искат това, казва CEO-то, пише TechNews.bg. 

Миналата седмица няколко издания цитираха думи на Тим Кук за смъртта на персоналните компютри, които според наследника на Стив Джобс ще бъдат заменени от таблетите. 

В интервю за Дейли Телеграф шефът на Apple заяви, че много хора се чудят защо трябва да купуват персонален компютър. „Защо днес ви е необходим РС?”, попита риторично Кук. 

„Индипендънт”  уточнява, че под персонални компютри Тим Кук има предвид изключително РС-тата, които работят под управление на операционна система Windows. Той твърди, че Mac и PC не са от една категория. 

Шефът на Apple е уверен, че на MacBook и iPad е отредена отлична съдба и, че продажбите на тези два устройства няма да намалеят в бъдеще.