От международната компания Uber Technologies обявиха, че започват пилотна услуга за доставка на храна с помощта на роботи и чрез автономни превозни средства. Първоначално в новия бизнес модел участват в два града в Калифорния, съобщава Reuters.

Новината беше обявена на годишното продуктово събитие на Uber, където компанията за превоз и доставка на храна показва най-новите актуализации на своето приложение.

Освен че ще доставя храна с безпилотни автомобили, Uber представи и отделна услуга, използваща т. нар. тротоарни роботи. И двете услуги са достъпни за потребителите на Uber Eats в Санта Моника и Западен Холивуд в Калифорния.

Uber с нетна загуба от почти $500 милиона за 2021 година

Uber с нетна загуба от почти $500 милиона за 2021 година

Само да последното тримесечие на миналата година, Uber отчете нетна печалба от $892 милиона

Услугата за доставка с автономните коли е в сътрудничество с Motional - съвместно предприятие на Hyundai Motor и Aptiv PLC, което беше обявено през декември миналата година и наскоро е стартирало своята дейност.

Тротоарните роботи са предоставени от Serve Robotics - поделение на компанията за доставка Postmates, която Uber придоби през 2020 година.

Превозните средства в двете услуги се наблюдават активно от човешки оператори и ще мине известно време, преди тази технология да започне да се използва в по-големи мащаби, уточняват от компанията.

От Uber обявиха още, че лятото пускат и карта на станциите за зареждане на електрически автомобили в своето приложение за водачи в САЩ. По-късно приложението ще е достъпно и в целия свят.

Uber влиза на пазара на марихуана

Uber влиза на пазара на марихуана

Компанията ще позволи на жителите на Онтарио да поръчват директно от приложението