Uber прави първи стъпки на пазара на марихуана. В Онтарио, Канада потребителите на Uber Eats скоро ще могат да си поръчват продукти от канабис директно от приложението, пише BBC.

За съжаление на потребителите обаче Uber няма да доставя марихуаната директно до домовете им. Причината е, че тя е легализирана в Канада още от 2018 г., но доставките все още са незаконни.

Така потребителите ще могат да поръчат през приложението, но в рамките на час ще трябва да отидат до обект на ритейлъра Tokyo Smoke.

Uber отдавна търси начин да навлезе на пазара на марихуана, който се оценява на около $4 млрд. годишно в Канада. През април главният изпълнителен директор Дара Косровшахи заяви, че ще обмисли и доставката на марихуана и в САЩ, когато законът позволи тази възможност.

Нелегални производители

Въпреки че употребата на канабис за удоволствие бе легализирана преди три години в Канада, голяма част от пазара все още се държи от нелегални производители — нещо, което правителството иска да прекрати.

Прогнозира се, че пазарът в Канада ще продължи да расте през следващите години, като според BDS Analytics продажбите ще нараснат до $6,7 млрд. до 2026 г.