Глобалната агенция за бизнес трансформация Valtech навлезе в България, съобщиха от компанията. Страната ни е  23-тият пазар за Valtech, която обслужва клиенти като L'Oreal, MAC Cosmetics, Levi's, easyJet, Lufthansа, Volkswagen, Toyota, AUDI и BMW.

Valtech се е насочила към растеж, за да може да продължи да поддържа и предоставя проекти за бизнес трансформация в глобален мащаб. Нейните амбиции за растеж, дигитална експертиза и впечатляващ опит в предоставянето на цялостна бизнес трансформация за световноизвестни марки направиха Valtech една от водещите дигитални агенции в света.

Българската компания за управлние на зарядни станции AMPECO, в която инвестира BMW, отваря офис в Париж

Нова българска компания, в която инвестира BMW, отваря офис на ключов европейски пазар

Това става след набирането на рисков капитал от над $16 милиона миналата година

С ясен план за изграждане на силен екип в региона българското поделение на компанията ще допринесе за мисията на Valtech да обединява екипи отвъд границите и експертизата.

"България е разрастващ се технологичен център в Източна Европа със силна репутация за своите квалифицирани ИТ професионалисти и разработчици на софтуер, обогатени с култура на иновации и предприемачество в цифровото пространство", каза Якоб Васехус, Глобален главен директор "Доставки" на Valtech. "Развълнувани сме да започнем да набираме служители от впечатляващия набор от таланти в страната."

Откриването на Valtech България предоставя възможност за местни кадри да извлекат ползите от работата в мултидисциплинарни екипи и в компания, която има силна технологична специализация и партньорски взаимоотношения.

Създателят на чатбота ChatGPT OpenAI отваря първи офис извън САЩ. Ще се намира в Европа

Създателят на чатбота ChatGPT OpenAI отваря първи офис извън САЩ. Ще се намира в Европа

компанията се стреми да привлича "таланти от световна класа"

Раде Георгиев, управляващ директор за България и Северна Македония, Valtech, добави: "Valtech е специализирана в дигиталната трансформация. В България вече сме започнали да работим по интересни проекти за големи, международни клиенти с международен екип. Използването на различни платформи като Sitecore, Adobe XM и Salesforce позволява огромни проекти да бъдат изпълнявани от относително малки екипи, което от своя страна предоставя на разработчиците възможност да работят върху голямо разнообразие от задачи в различни технически области, не само чисто кодиране."

Valtech България се намира в Betahaus, в сърцето на центъра на София в Sofia Tower.