Космическата компания на милиардера Ричард Брансън Virgin Galactic ще отложи планираните търговски полети, съобщават американските медии. Те ще се състоят най-рано в края на следващата година. След новината акциите на компанията паднаха с 14%.

На 2 септември Федералната авиационна администрация на САЩ (FAA) забрани на Virgin Galactic да лети със своя SpaceShipTwo в очакване на на доклад за полета на компанията, с който Брансън вече достигна ръба на космоса.

Припомняме, че той беше сред шестима служители на Virgin Galactic, които участваха в полет през юли, изкачвайки се на повече от 100 км в космоса.

Virgin Galactic отново продава билети за Космоса. Но цената им набъбна до $450 000

Virgin Galactic отново продава билети за Космоса. Но цената им набъбна до $450 000

Инфлацията не расте само тук на Земята

През август от компанията на Брансън обявиха, че се готвят за първия частен полет на астронавт. През септември стана ясно, че епланиран и друг полет на SpaceShipTwo - за средата на октомври.

Според Virgin Galactic е нужно провеждане на програма за подобряване на космическия кораб, преди да се започне с търговски дейности. Въпросната програмата е предназначена да подобри характеристиките на превозното средство и способността за полет.

Брансън продаде акции за $300 млн. от Virgin Galactic

Брансън продаде акции за $300 млн. от Virgin Galactic

За да подкрепи останалите си бизнеси