Работните места във ВМЗ "Сопот" ще бъдат запазени, нещо повече - ръководството на държавната компания има готовност да назначи още близо 800 човека на работа.

Това стана ясно по време на проведена в Сопот среща между изпълнителния директор на ВМЗ "Сопот" Иван Иванов, членовете на борда и представители на синдикалните организации на КНСБ и КТ "Подкрепа". На срещата са обсъдени условията на труд и социалния пакет, въведен от новото ръководство, посочват от оръжейния завод.

Иван Иванов е запознал синдикатите с новата социална придобивка, която се въвежда - отпускането на еднократна сума от 150 лв., която се дава веднъж годишно при ползване на платен отпуск от работника. Новата придобивка влиза в сила от 1 август.

Във връзка с условията на труд в завода, ще бъде създадена комисия с участието на представители на ръководството и синдикатите, която да прецизира списъка на работниците, на които се полага предоставянето на мляко заради работата във вредни условия - придобивка, която новото ръководство въведе отново след 22 години прекъсване. Предстои и поставянето на диспенсъри за вода в цеховете.

Ръководството на ВМЗ "Сопот" и синдикатите са обсъдили и строителната програма с оглед на условията на труд в завода. Предстои изготвянето на нова, цялостна строителна програма, с която синдикатите ще бъдат запознати.

Вдигат заплатите във ВМЗ "Сопот"

Вдигат заплатите във ВМЗ "Сопот"

Сумата е еднаква за всички