Сериозни промени ще настъпят от 1 октомври тази година в полетите на нискотарифната авиокомпания WizzAir от и до Летище Варна. Превозвачът намалява присъствието си в морската ни столица, като това ще се отрази и на дестинациите, с които тя се свързва по въздух.

Контекст: През 2017 г. WizzAir базира един самолет във Варна, като постепенно маршрутите се увеличиха, а миналата година машините станаха 3.

Евтини самолетни билети: Приключи ли наистина ерата на полетите от 10 евро?

Евтини самолетни билети: Приключи ли наистина ерата на полетите от 10 евро?

Как би се отразил "данък керосин" на самолетния ни билет?

Така към момента морската ни столица посреща полети на авиокомпанията до Виена, Брюксел, Ларнака, Прага, Берлин, Кьолн, Дортмунд, Франкфурт-Хан, Хамбург, Карлсруе, Мюнхен, Нюрнберг, Тел Авив, Айндховен, Ливърпул и Лондон.

Това обаче ще се промени от есента.

Детайли: "Въпреки всички усилия на Wizz Air и Фрапорт България, местното търсене не отговори на очакванията на авиокомпанията и нивата на пътниците за поддържане на маршрутите", посочиха за Money.bg от "Фрапорт България", която управлява Летище Варна.

Най-добрите авиокомпании в света през 2023 година

Най-добрите авиокомпании в света през 2023 година

Топ 10 на Skytrax World Airline Awards

Така от 1 октомври базата се намалява от 3 на 2 самолета. В резултат на това ще бъдат отменени полетите на WizzAir между Варна и следните дестинации:

  • Виена;
  • Прага;
  • Ливърпул;
  • Нюрнберг;
  • Карлсруе;
  • Франкфурт-Хан.

От друга страна: От "Фрапорт България" отбелязват, че австрийската столица ще продължи да се обслужва целогодишно от други два превозвача - Austrian Airlines и Ryanair, и работят с различни авиокомпании за възстановяване на останалите дестинации.

По същия начин ще се търси възможност и за това самолетите на WizzAir във Варна отново да станат 3.