Гигантът в производството на компютърна периферия Logitech предупреди, че приходите за фискалната 2022 г. ще спадне от високата си стойност през 2021 г., предизвикан от търсенето на хардуер за работа и отдих у дома, докато хората бяха затворени от мерките, предаде Reuters.

Очаква се оперативната печалба за фискалната 2022 г. да е между 750 и 800 млн. долара долара, става ясно от последния план на швейцарско-американската компания. Това е спад в сравнение с печалбата от 1,1 млрд. долара, които тя очаква за фискалната 2021 г., което е малко повече от предишната оценка от 1,05 млрд. долара.

Продажбите за фискалната 2022 г., измерени в постоянна валута, обаче ще бъдат почти без промяна, като те ще се движат в диапазона от плюс-минус 5% спрямо 2021 г., през която прогнозата за ръста им беше повишена до около 63%, спрямо диапазона от 57-60%, който се очакваше при предишната прогноза.

През януари Logitech отчете повече от трикратен скок в оперативни приходи за тримесечието, все още движени от стоенето на милиарди хора вкъщи. Сред най-продаваните продукти през периода са и периферията за гейминг.

Продажбите в компанията са се увеличили с 85% до 1,67 млрд. долара през третото фискално тримесечие, което традиционно е най-големият период на продажби, защото съвпада с коледните празници.