Технологичният гигант Apple няма да представи резултатите си за последното тримесечие навреме. Обявяването на статистиката за месеците между януари и март ще се забави с един ден, пише CNN Money.

Причината за закъснението обаче не се крие в някакво притеснение от страна на компанията спрямо приходите и печалбата за този период.

От ръководството на Apple са взели решение да отложат конференцията, за да могат служителите им да присъстват на възпоменателната церемония за легендарния Бил Кембъл, която е насрочена за 26 април.

Apple сменя името на един от най-големите си продукти

Apple сменя името на един от най-големите си продукти

Ето как ще се казва вече той

75-годишният Кембъл, който почина във вторник, беше един от лидерите в сферата на технологиите и съветник на едни от големите имена в индустрията, включително на създателя на Apple Стив Джобс, на шефа на Google Лари Пейдж и на този на Amazon Джеф Безос.

Бившият главен изпълнителен директор на софтуерната компания Intuit е бил познат сред големите имена в Силициевата долина като „треньора” (от англ. „the coach”).

Анализаторите ще очакват с интерес резултатите на Apple. Причината е, че според прогнозите до лятото компанията трябва да продаде един милиард смартфони iPhone. 

В периода между 29 юни 2007 г., когато на пазара излиза първият iPhone в историята, и към края на 2015 г. американският производител е продал 896 милиона броя телефона.