В днешно време голяма част от нещата в ежедневието ни се изпълняват от машини и различни процеси вече са автоматизирани. Преди обаче не е било така и е имало хора, които специално са отговаряли за доставянето на лед и мляко до дома, например. Прочетете кои са всички 11 професии, които вече не съществуват: 

1. Човек, който подрежда кеглите за боулинг

На тази позиция обикновено наемали млади момчета, които стояли в края на боулинг пистата и подреждали кеглите след всеки удар на играчите.

2. Човек-аларма

Във времената, когато не е имало часовници с аларма и смартфони, тези хора са ходели до домовете на своите клиенти и са почуквали на прозорците на спалните им, за да ги събудят за работа.

3. Доставчик на лед

За да осигурят материала за доставките на своите клиенти, тези хора ходели до замръзнали езера, например, и отрязвали огромни блокове лед с триони. Освен доста тежка физически, тази работа била и доста опасна.

4. Човек-радар

Преди да се появят първите радари в армията, тяхната работа е била извършвана от обикновени хора. С помощта на огромни т.нар. акустични огледала и фунии те трябвало да чуят приближаващите вражески самолети.

5. Ловец на плъхове

Тези хора са били на почит в Европа и са били наемани, за да контролират популацията на гризачите. Тяхната професия била рискована и работниците често си тръгвали с ухапвания и дори били заразявани с опасни инфекции.

6. Запалвач на улични лампи

Преди навлизането на електрическото осветление, тези хора използвали дълги пръти, с които палели газовите улични лампи.

7. Млекар

Преди време млякото се доставяло всеки ден до дома на хората и именно това била работата на този работниците с тази професия.

8. Телефонист

На тази длъжност най-често наемали жени. Тяхната задача била да помагат за свързването и осъществяването на обаждания на дълги разстояния преди тази дейност да започне да се извършва дигитално.

9. Обратното на гробар

Странно или не, но през 19 век университетите наемали хора, които да изравят пресни трупове. След това работниците ги доставяли на учебните заведения за научни цели.

10. Лектор във фабрика

Всъщност тези хора не били точно лектори. Те четели романи и забавлявали работниците в заводите и фабриките.