По-добър хранителен режим и повече спортуване са две от най-популярните новогодишни обещания - всяка година. Но освен свалянето на някой и друг килограм или увеличаване на мускулите, изследване показва, че спазването им може да ни донесе и повишение в работното място.

Затова ето ви пет начина, по който потта във фитнес залата може да ви донесе и по-добро развитие в кариерата:

Повишава продуктивността. Британско изследване сред 200 души показва, че 30-минутна тренировка по време на обедната почивка повишава продуктивността средно с по 15%, а 60% от анкетираните казват, че подобрява умението им да спазват срокове и да разпределят времето си. Дори и това да ви се струва непрактично, може просто да тренирате сутрин.

Ще "изчисти" главата ви. Упражнения два пъти седмично може да подобри способността ви да мислите ясно, както и паметта на хората с леки когнитивни увреждания. Ще бъдете по-концентрирани, ще разбирате нова информация по-лесно, а умът ви ще бъде по-свеж, обещават учените.Ще подобри настроението ви. Изследване на Галъп сочи, че ⅔ от служители се чустват откъснати от работата си, а 56% казват, че стресът вреди на работата им. Университетски доклад показва, че 30-минутна тренировка освобождава ендорфини, които ни карат да се чувстваме добре, както и намалява болката и стреса. Упражненията намаляват и риска от депресия.

Увеличава самоувереността ви. Ако се чуствате по-здрави, изглеждате по-добре, мислите по-ясно и вършите повече работа - нищо чудно и самоувереността ви да се повиши значително. Финландско изследване сочи, че мъжете, които тренират често, изпитват по-малко стрес на работното място. Те казват още, че се чустват по-пълни с енергия, способни и уверени в дневните си задачи.

Ще си взимате по-малко болнични. Ползите за здравето от упражненията включват и по-здрава имунна система и намален риск от сърдечни атаки, диабет и много видове рак, така че намалите и дните, в които няма да бъдете на работа заради здравословен проблем.