Един малък канадски остров се бори, за да запази желаещите да обитават населеното място по нестандартен начин.

Собственици на имоти, земи и частен бизнес предлагат да дарят по два акра земя и работно място на всеки, пожелал да се засели из ширините на Кейп Бретон, пише The Independent.

Живописната природа на острова и красивите брегове и скали, с които може да се похвали малкото населено място, примамват с рекламна кампания в социалните мрежи новите си заселници.

В плана за привличане на другоземци и местни жители да останат на острова, където да си изкарват прехраната, се включват дори и фермери.

Един от земеделците е и собственик на търговски обети, предлагащ работа, макар и не срещу огромни месечни възнаграждения.

Обявата на земеделеца се радва на популярност, а самият текст гласи следното: „Ние имаме установен бизнес в сърцето на Кейп Бретон, богат на работни места, земя и потенциал, но нямаме хора.“

Обявата обещава привилегии на всеки, откликнал положително, като в замяна на пет години усърден труд на мястото, служителят получава парче земя, на което да се установи.

Мястото е подходящо за хора, които търсят уюта на природата и простия и непринуден начин на живот.

Идеалният кандидат за работното място според обявата е загрижен за околната среда и обича да работи в екип. В същото време бъдещият служител на острова трябва да има умения в хранително-вкусовата промишленост и обслужването на клиенти.

Стратегията е насочена към борба с тенденцията за намаляващо население на острова, а нетрадиционната покана за мигриране на хората събира все повече съмишленици.