Спокойният и здрав сън – мечтата на всеки човек, живеещ в забързаното ежедневие на съвременния свят. 

Колкото по-бързо затворим очи вечер, толкова по-бодри и свежи сме на сутринта. Има обаче няколко навика преди сън, които всеки неуспял човек върши преди да се отправи към леглото.

Ето кои са те според  Business Insider:

Не планираш следващия ден

Организацията на всичко, което върши успелият човек, е един от знаците на подреденост и изпълнителност. Всеки неуспял човек обаче не вижда в подобно действие каквато и да е полза.

Лягаш си със смартфона

Смартфонът и използването на всякакви видове технологии преди лягане са най-големият враг на здравия сън. Всеки преуспял човек знае, че да захвърлиш далеч от леглото технологиите е най-добрият лек срещу безсънието.

Живееш в миналото

Да мислиш за минали събития преди лягане и да живееш  в миналото е голяма грешка, която всеки човек може да допусне. Всеки успял в кариерата обаче гледа напред и работи амбициозно за успехите си, без да обръща поглед назад - особено пък преди сън.

Постоянно се притесняваш за утрешния ден

Неуспелият човек не просто не може да се отърве от мисли за миналия събития, но и постоянно се притеснява както ще се случи на следващия ден. Подобни тревоги са враг на здравия сън.

Неглижираш хигиенните навици преди лягане

Хигиенните навици преди лягане са задължителна рутинна задача, която всеки трябва да изпълнява стриктно. Все пак миенето на зъби вечер не изисква повече от 5 минути.