В своята TED презентация "Първите 20 часа" авторът и бизнес експертът Джош Кауфман разбива мита, че усвояването на нови умения отнема много време.

Според специалиста точно 20 часа са необходими за натрупването именно на такова умение.

Ако разделим времето за практика на периоди от два или три часа, излиза, че около една седмица в труд е достатъчна за подобряването на личностното израстване чрез множество впечатляващи околните умения.

Ето няколко примера за нещата, които могат да се усвоят само за седмица и то с много успешен резултат.

Научете се да разказвате увлекателно

Разказването на истории и доброто ораторство не са прости умения, но както всяко друго могат да се усвоят. Има няколко грешки, които трябва да се избягват. Според експерта добрият разказвач трябва да знае "кога да спре", но всичко това може да се подобри за около седмица.

Усвоете основите на нов език

Не е важно да си полиглот, за да впечатляваш, но винаги е добре за авторитета, когато се покажат знания по чужди езици. Научаването на нов език със сигурност е дълъг процес, но при всички положения една седмица труд е достатъчна за усвояването на основни думи и изрази.

Научете се да свирите на музикален инструмент

Музикалната теория е много сложна, но седем дни трябва да са достатъчно време, за да се научи една песен на хармоника например.

Научете се да редите кубчето на Рубик

Има хора, които редят кубчето Рубик понякога за по-малко от 10 секунди. Но това не е нито магия, нито дарба. Логическата игра следва алгоритъм, за чието усвояване е необходима около една седмица.