Благотворителният аукцион на PwC България "Подай ръка" събра 66 000 лв., които ще бъдат дарени в подкрепа на българските студенти. На специалното събитие вчера бяха представени 28 уникални картини с очертанията на дланите на някои от най-любимите български звезди.

Наддаването за картините с Лили Иванова, Стоянка Мутафова, Васко Василев, Стефка Костадинова, Христо Стоичков, група Сигнал, Георги Мамалев, Президентът Румен Радев, Валя Балканска и много други звезди и бизнес лидери премина при огромен интерес. За най-голяма стойност - 5000 лв. беше продаден уникатът с примата на българската естрада.

Гостите на събитието имаха възможност да изберат за каква кауза да бъдат дарени събраните средства - образование, здравеопазване или изкуство. Вотът показа, че сумата ще бъде дарена за стипендии на младежи, обучаващи се в педагогически специалности.

"Благодарим на всички наши звездни партньори, които се включиха в наддаването и повярваха в каузата ни. Сигурен съм, заедно ще успяваме да мотивираме все повече и повече наши студенти да се развиват и да сбъдват мечтите си тук. Горди сме, че заедно "подадохме ръка" и ще продължаваме да го правим и в бъдеще", коментира Божидар Нейчев, старши съдружник на PwC.

Специален гост на събитието бе Лили Иванова, която застана зад каузата безвъзмездно и изнесе благотворителен концерт в подкрепа на студентите.

Сред популярните личности, които "подадоха ръка" на проекта и се включиха, дарявайки отпечатъците на дланта си, бяха още Виолина Маринова, Магърдич Халваджиян, Президентът Петър Стоянов, Алек Попов, Юнион Груп, Аня Пенчева, Димитър Желев, Крисия, Хасан и Ибрахим, Петър Андронов, Левон Хампарцумян, д-р Григор Горчев, д.м.н., Андре Токев, Радосвет Радев, Владимир Николов, Христо Илиев, Н.В. Цар Симеон II, Президентът Росен Плевнелиев и д-р Георги Стаменов. 28-те уникални картини с тяхно участие са дело на популярния художник Бойко Колев, който майсторски обвърза очертанията на дланите на успешните българи с важните им лични постижения и каузи.

Сред гостите и наддаващите по време на събитието бяха представители на бизнес елита, бизнесмени, общественици, посланици и популярни личности.

Благотворителният аукцион "Подай ръка" е поредната инициативата, която PwC България провежда в подкрепа на студентите у нас. Миналата година консултантската компания организира конкурса "Твоите 25 причини да избереш България", в който се включиха повече от 1300 български студенти от 127 университета и 15 държави. Победителите от проекта вече стажуват в престижни компании и получават професионални насоки за развитието си от доказани ментори.