Германският производител на спортни стоки Adidas съобщи, че главният изпълнителен директор на компанията Каспер Рорстед ще напусне поста си през следващата година, три години преди договорът му да изтече.

"След три години на предизвикателство, които бяха белязани от икономическите последици от пандемията от COVID-19 и геополитическото напрежение, сега е подходящият момент да започнем смяна на главен изпълнителен директор и да проправим пътя за рестартиране", заяви председателят на надзорния съвет Томас Рабе.

Рорстед и Надзорният съвет на групата са се съгласили той да предаде позицията си през 2023 г., но да остане на поста, докато не бъде назначен неговият приемник.

Adidas отчита близо 40% спад в печалбите. Ето защо

Adidas отчита близо 40% спад в печалбите. Ето защо

Германският гигант за спортно облекло отчита нетна печалба от €310 милиона

Рорстед, който е начело на Adidas от 2016 г., отбеляза, че са били нужни "огромни усилия", за да се овладеят предизвикателствата от последните няколко години.

"Ето защо рестартирането през 2023 г. е правилното нещо - както за компанията, така и за мен лично", каза той, но не уточни причините, поради които напуска. През 2020 г. Adidas удължи договора му до 31 юли 2026 г.

Adidas продава Reebok на загуба

Adidas продава Reebok на загуба

Authentic Brands Group ще купи марката за 2,5 милиарда долара

Миналият месец Adidas намали целта си за печалби за 2022 г., цитирайки по-бавно от очакваното възстановяване в Китай от пандемичните ограничения.