Главният изпълнителен директор на интернет компанията Yahoo Мариса Майер е напът да изгуби работата си, след като фирмата стане част от телекомуникационния гигант Verizion.

Тя обаче ще получи сериозна компенсация за това. Майер ще вземе пакет от 23 милиона долара, когато сделката между двете корпорации бъде завършена, става ясно от документ на Yahoo, публикуван в понеделник.

Verizon иска да купи още по-евтино Yahoo

Verizon иска да купи още по-евтино Yahoo

Операторът намали отново цената на сделката

Има едно условие за това обаче. Парите ще бъдат изплатени само след фактическото продаване на компанията и освобождаването от длъжност на изпълнителния директор без посочена причина, съобщава CNN Money.

Бонусът ще дойде в допълнение на общо над 150 милиона долара, които Мариса Майер е получила под формата на заплати и акции на фирмата от идването й на поста през 2012 година.

Колко милиона ще спечели Мариса Майер от продажбата на Yahoo?

Колко милиона ще спечели Мариса Майер от продажбата на Yahoo?

Изчисленията

От документа на Yahoo става ясно, че със сигурност тя ще напусне фирмата в момента, в който дружеството стане част от Verizion. Това обаче не е кой знае каква изненада. Преди време вече стана ясно, че след завършването на трансакцията Yahoo вече ще се казва Altaba. Успоредно с това за шеф на новата компания се спрягаше настоящият член на борда на директорите Томас МакИнърни.

Все пак обаче ръководството на интернет фирмата реши да не дава допълнителен паричен бонус на Майер след завършването на сделката заради двата случая с пробив в системата на Yahoo, които бяха обявени през изминалите месеци. Освен това тя ще трябва да се откаже от годишния си бонус от около 12 милиона долара за 2017 година, който се предвижда в договора й.

Шефката на Yahoo загуби $12 милиона годишен бонус

Шефката на Yahoo загуби $12 милиона годишен бонус

Мариса Майер няма да получи допълнително пари