Основателят на социалната мрежа Facebook Марк Зукърбърг отрече слуховете, че подготвя влизането си в политиката. За такава възможност се заговори, след като той започна обиколка на страната по-рано тази година.

Зукърбърг обаче обяснява посещенията си като желание "да научи за надеждите и предизвикателствата пред хората там и какво те мислят за своята работа и общество".

В публикация във Facebook той посочва, че неговото желание е да види в по-широка перспектива дали социалната мрежа служи по най-добрия начин на всички свои над 2 милиарда потребители.

"Надявам се, че ще можем да помогнем повече на хората да изградят положителни взаимоотношения с такива, които биха могли да им осигурят повече възможности", казва Зукърбърг.

Още в началото на годината се заговори, че шефът на Facebook може да се кандидатира на следващите президентски избори в САЩ.

Тогава за тази тема се заговори, след като той нае шефа на предизборния щаб на Барак Обама за ръководител на филантропската дейност на семейство Зукърбърг. По същото време младият милиардер обяви, че ще обиколи страната, за да се срещне с хора от всеки щат.

Готви ли се Марк Зукърбърг за следващите президентски избори в САЩ?

Готви ли се Марк Зукърбърг за следващите президентски избори в САЩ?

Няколко действия, които подсказват неговите намерения