Милиардерът и един от най-популярните предприемачи във Великобритания Ричард Брансън има един съвет за родителите, които искат да градят кариера, но и да прекарват достатъчно време с децата си. По неговите думи най-добрият вариант за тях е да работят от вкъщи.

"Аз силно вярвам в хората, които работят от дома си. Насърчавам служителите си, които предпочитат този вариант", коментира основателят на империята Virgin пред CNN.

Брансън признава, че това е бил и неговият избор да посвети повече време на двете си деца Холи и Сам, докато обикаля света и ръководи бизнеса си. Разбира се, това, че е работил за себе си, му е помогнало в това отношение.

Британският милиардер обаче посочва, че ръководителите на големи и малки компании трябва също да дават такава възможност на служителите си.

"Докато градях Virgin децата ми бяха около мен. Аз сменях пелени и водех бизнес разговори по телефона по едно и също време. Така че смятам, че съм бил по-дълго със своето семейство, отколкото много други бащи", признава Брансън.