Компания майка на Victoria's Secret и Bath and Body Works - L Brands обяви, че главният изпълнителен директор на Victoria's Secret Lingerie Джон Мехас ще бъде сменен.

Постът ще бъде зает от Мартин Уотърс, който е в компанията от 2008 г., а промяната влиза в сила незабавно, предаде Business Insider.

"Мартин Уотърс е опитен изпълнителен директор, който е ръководил международния ни бизнес през последните 12 години", каза Сара Неш, председател на Съвета на директорите на L Brands, в изявление по повод новината за смяната. "Той е изключителен лидер и е уважаван както в рамките на нашия бизнес, така и извън него."

Мехас се присъедини към Victoria's Secret през февруари 2019 г. от Tory Burch, а също така е работила за Gap, Bloomingdales и други. Предшественикът Ян Сингър също беше главен изпълнителен директор за по-малко от две години. Мехас беше привлечен с надеждата да вдъхне нов живот в сферата на бельото. Не беше посочена причина рокадата.

2020 г. беше трудна година за Victoria's Secret и L Brands като цяло, като затвори 250 магазина в САЩ и Канада.

L Brands съкрати 850 служители, около 15% от работната си сила от централата си в Колумб, Охайо, в опит да спести финанси.

Като част от усилията за ребрандиране, брандовете L продадоха 55% от акциите на компанията на Sycamore Partners, но сделката пропадна.