В разгара на Летните Олимпийски игри една компания успява да трупа милиони. С наплива на туристи в Рио де Жанейро, дошли да гледат най-голямото спортно събитие, туристическият сектор в Бразилия се надява да направи голям удар и да отчете рекордни приходи.

Цените на хотелите покрай най-известните плажове Копакабана и Ипанема също са олимпийски, достигайки баснословните 600 долара за вечер. Заради това обаче друг ще припечели на техен гръб.

Става въпрос за платформата за споделяне на места за спане Airbnb, като в момента заявените в сайта стаи и апартаменти за настаняване в Рио де Жанейро са близо 40 000 или двойно повече в сравнение с преди две години.

Ето колко плати Бразилия за Олимпийските игри

Ето колко плати Бразилия за Олимпийските игри

Разходите за най-голямото спортно събитие са с 51% по-големи от очакваното

В Airbnb посетителите в бразилския град могат да намерят къде да спят и за 30 долара.

От интернет компанията очакват да направят приходи от 25 милиона долара по време на Олимпиадата, която ще продължи до 21 август, пише CNN Money.

До края на този период от Airbnb изчисляват, че 66 000 гости ще се възползват от обявените места за настаняване, като половината от тях ще бъдат местни. Престоят на туристите през периода e средно по 6 вечери.