Бързото разпространение на коронавуируса в Италия принуди националния авиопревозвач "България Ер" да отмени полетите си от и до Милано.

Полетите се отменят поне до 27 март, информираха от авиокомпанията.

Всички пътници, чиито полети са били анулирани, могат да поискат пълно възстановяване на сумата на самолетните си билети. Същите могат и да променят датата си на пътуване, без това да изисква допълнителна такса.

Всички пътници, които вече за закупили билети за полетите от и до Милано в периода от 29 март до 30 април, също могат да получат пълно възстановяване на сумата за билети си или да сменят датата на пътуването си при наличие на свободни места, без това да струва допълнително.

Най-богатите региони на Италия са блокирани заради коронавируса

Най-богатите региони на Италия са блокирани заради коронавируса

И Италия тръгна стремглаво към рецесия

През изминалата седмица вирусът се разпространи значително извън Китай. В Италия са заразени вече над 220 души, а поне седем са загинали, което прави страната най-сериозното огнище на заразата в Европа.

Вчера стана ясно, че най-богатите райони на страната са блокирани заради заразата.

Милано, който е финансовият център на Италия, както и продуктивните региони Ломбардия и Венето са във виртуален блокаж, защото училищата, университетите и музеите са затворени. Спортните събития също са отменени, а на баровете са наложени вечерни часове. 

Наложени са сериозни ограничения на пътуванията от и до засегнатите райони.

Ударът по икономиката от ограничаване на движението и активността в проспериращия район от Венеция до Милано вероятно ще бъде тежък, прогнозират анализатори. И това идва в момент, когато страната вече се е насочила към рецесия.

Коронавирусът вече се отрази много тежко на туризма в Италия.

Някои от най-големите световни икономики са на ръба на рецесия

Някои от най-големите световни икономики са на ръба на рецесия

Коронавирусът продължава да се разпространява