Българската компания "Мелифера", която разработва рецепти за храни със специално предназначение, се листва на БФБ. Компанията е единствената в сегмента на Българската фондова борса за растеж на малки и средни предприятия ВЕАМ, която е създадена и се управлява от жена - мениджърът Биляна Николова. Във фокуса на бързоразвиващата се компания е иновативното приложение на био български пчелен мед в комбинация с други суперхрани и растителни екстракти.

Мисията на производителя, според неговите думи, е "да върне вярата на хората в силата на чистата храна и да докаже иновативния потенциал на българските продукти на международни пазари".

Още преди да се заяви у нас, "Мелифера" се радва на забележителни успехи зад граница като намира пазар за българския био пчелен мед в Сингапур, Хонг Конг, Швеция, Кувейт, Саудитска Арабия и ОАЕ.

Флагман продуктът ѝ MelliGEL е био енергиен гел за спортисти, спортуващи хора и хора с динамично ежедневие, който е здравословна алтернатива на популярни енергийни бустъри. Това е първият 100% био енергиен гел, сертифициран от Informed Sport - международният гарант за чистотата на спортните храни, съгласно изискванията на Световната антидопингова агенция.

"МФГ Инвест" ЕАД ще се листне на БФБ в търсене на 6 милиона лева капитал

Компания от групата на Easy Credit излиза на Българската фондова борса в търсене на 6 милиона капитал

Дружеството инвестира в стартиращи и развиващи се компании в сферата на технологичните финансови услуги

У нас брандът на "Мелифера" MelliGEL, вече се използва от атлети в различни спортни дисциплини, а благодарение на свойствата на меда, кръгът на потребителите му непрестанно расте. Компанията планира разширение на производството си и пускане на нови продукти през 2023 година.

Снимка 597794

Източник: "Мелифера"

"Амбицията ни е да продължим да растем, а листването на ВЕАМ е прекият път към ускорено развитие - защото пазарите ни чакат. Световните тенденции бележат сериозен ръст в нашия сегмент и ние непременно трябва да се възползваме от това", споделя Биляна Николова, която е основател и управляващ директор на "Мелифера".

Българската компания започва дейността си през 2016 година с проучване на международните пазари и търсене на ниши за реализация на български био пчелен мед. Междувременно разработва рецепти за иновативни функционални храни на база мед. Компанията работи в своя производствена база в София. Първият ѝ продукт под собствена марка излиза на пазара през 2021-а и, въпреки пандемичната обстановка , успява да привлече интереса на професионалните спортисти от различни дисциплини. 

Cardinal Bites - българската компания за протеинови бонбони, която беше оценена на 1 милион лева

Българската компания за протеинови бонбони, която беше оценена на 1 милион лева

Дружеството привлече успешно инвестиция за разрастване на бизнеса