Автомобилната компания Ferrari започна да приема плащания в криптовалути в САЩ за своите луксозни спортни автомобили, като планира да разшири схемата и в Европа, съобщава Reuters, цитирайки маркетинговият и търговски директор на компанията.

По-голямата част от компаниите със сини чипове се отдръпнаха от криптовалутите, тъй като волатилността на биткойна и други токени ги прави непрактични за търговия.

Неравномерната регулация и високото потребление на енергия също ограничиха разпространението на критповалутите като средство за плащане.

Възстановява ли се крипто пазарът? В Южна Корея мислят така

Възстановява ли се крипто пазарът? В Южна Корея мислят така

Пазарът на виртуални активи в страната се е разширил с почти 50 на сто през първото полугодие

Сред компаниите, за които това важи, попада производителят на електромобили Tesla, който през 2021 г. започна да приема плащания в биткойн, преди изпълнителният директор Илон Мъск да спре тази възможност поради опасения за околната среда.

Снимка 585910

Източник: iStock

Еко крипто

Главният маркетинг и търговски директор на Ferrari Енрико Галиера коментира, че криптовалутите са положили усилия да намалят въглеродния си отпечатък чрез въвеждане на нов софтуер и по-голямо използване на възобновяеми източници.

Ferrari заяви, че решението е в отговор на искания от пазара и дилърите, тъй като много от клиентите им са инвестирали в криптовалути.

Въпреки че някои криптовалути, като втората по големина - етер, подобриха енергийната си ефективност, биткойнът все още е критикуван, защото копаенето му е енергоемко.

Все още не е ясно колко автомобила очаква да продаде Ferrari чрез криптовалути.

Ferrari и другият спортен гигант, които ще продължат да правят коли с двигатели с вътрешно горене

Спортните гиганти, които ще продължат да правят коли с двигатели с вътрешно горене

Поне до края на 30-те години