Китайският технологичен гигант Huawei отчете 33% ръст на приходите си за миналата година в сравнение с предходната. Успехът до голяма степен се дължи на силните продажби на смартфони, съобщава BBC. Чистата печалба на компанията е в размер на 5,7 милиарда долара.   

Заради ниските цени на продуктите си Huawei се превърна в един от лидерите на пазара, редом до Apple и Samsung. Заедно с това фирмата е една от най-големите в света в телекомуникационния бизнес.

Кой е най-големият страх на Apple и Samsung?

Кой е най-големият страх на Apple и Samsung?

И изправени ли са двата технологични гиганта пред опасност

Отчетът на компанията показва, че продажбите на мобилни устройства, заедно с телекомуникационни такива, й е донесъл приходи от общо 60,8 милиарда долара в световен мащаб или с 37 на сто повече от година по-рано.

“През 2015 г. Huawei реализира глобални продажби на 108 милиона смартфона, което е ръст с 44% на годишна база. Търсенето на флагмана Mate 8 непосредствено след премиерата му многократно надмина очакванията”, твърдят от компанията.

През миналата година бизнесът на Huawei в Европа и Азия продължава да се разраства. На Стария континент популярността на бранда миналата година достигна 68% в Германия, 82% – в Италия, и 79% – в Испания, показват данните на IPSOS.