Kaufland България получи пет отличия на годишните награди Employer Branding Awards 2022 на b2b Media Инициативата има за цел да отличи постиженията на компаниите в областта на изграждането и утвърждаването имиджа и популярността на Работодателския бранд.

В шестото издание на наградите Kaufland България спечели I-во място в категорията Работодател на годината (Employer of the year). Отличието е за цялостния принос накомпанията в развиването на добри и устойчиви стратегии за управление на човешкия капитал. Ритейлърът получи и приза в категорията Employer Branding Idea с новата си работодателска кампания "Намери своето място". Чрез нея Kaufland се обръща както към търсещите нови кариерни възможности, заявявайки своята готовност да предложи сигурно работно място, възможности за развитие, добър баланс между личен и професионален живот, признание и атрактивно заплащане, така и към настоящите си служители, които вече са намерили своето място в Kaufland.

Компанията е и сред призьорите в Лидер на работодателската марка (Employer Brand Leader of the year). В нея Милена Караилиева, директор "Човешки ресурси" в Kaufland България, бе отличена с първо място за успешния си принос в лидерството, прилагането на HR стратегиите и проектите за привличане и управление на таланти и внедряването на иновации в областта на човешките ресурси. Разнообразните и полезни събития за и със служителите на компанията пък завоюваха второ място в категория Employer branding event. Сред тях са проведените през 2022 г. Коледно детско тържество, Мениджмънт среща на ръководния състав, нововъведената програма за препоръки в Централен офис, както и събитието по случай петото сертифициране на компанията като Топ Работодател 2023 от Top Employer Institute.

Kaufland получи приза и в изцяло новата категория Sustainable (ESG) project за първия си "зелен" хипермаркет. Обектът бе открит през септември 2022 г. в столичния квартал Горубляне и е изграден по последни екологични стандарти. Хипермаркетът не само надгражда екологичните практики в строителството на Kaufland, но и обобщава цялостните усилия на компанията в посока устойчиво развитие - от изграждането на обекта и енергийноефективното му оборудване, през "зелената" доставка, до все по- голямото разнообразие от устойчиви алтернативи, които предлага на клиентите си като част от своя огромен асортимент от над 20 000 артикула.

"Щастливи сме, че непрекъснатите ни усилия за утвърждаване на компанията като водещ, стабилен и сигурен работодател са високо оценени. Всяка награда и признание, които получаваме ни предизвикват да ставаме по-добри и да надскачаме собствените си постижения. Вярвам, че настоящите отличия няма да са изключение и ще са в основата на още много успехи, защото грижата както за нашите над 6 600 колеги, така и за природата, са сред водещите приоритети в Kaufland", каза Милена Караилиева, директор "Човешки ресурси" в Kaufland България.

Като един от най-големите работодатели в страната Kaufland България осъзнава ролята си на лидер на пазара на труда и ангажимента към своите служителите и техните семейства. Компанията предлага и сигурно и стабилно работно място на служителите си. С цел поощряване на развитието и удовлетвореността на екипа си, Kaufland осигурява и пакет от над 15 социални придобивки, като непрекъснато адаптира стратегията си за управление на човешките ресурси, като добавя нови такива, отговарящи на техните нужди. Още повече, всеки служител получава и допълнително здравно осигуряване, спортни карти на преференциални цени, месечни ваучери за храна, гъвкаво работно време със заплащане до минута.

Благодарение на успешните си работодателски практики вече пет поредни години Kaufland България е сертифицирана като Топ работодател от международния независим институт Top Employers Institute. В допълнение, само през 2022 г. компанията бе отличена с 25 престижни награди за добрите си практики в сферата на управлението на човешките ресурси и работодателската марка. Сред тях са награди в най-оспорваните категории на престижни форуми като Career Show Awards, Employer of Choice, Career Show Index 2022, True Leaders ICAP и много други.

Повече за работодателската политика на компанията можете да научите на kariera.kaufland.bg