Най-голяма верига хотели в света Marriott  ще осигури финансов стимул за служителите си за да си поставят ваксина срещу Covid-19. Служителите на Marriott International в САЩ и Канада ще получат финансов стимул равен на заплащането им за половин работен ден след като ваксинират, предава Forbes.

Широкото портфолио на компанията включва 30 големи имена Ritz-Carlton, JW Marriott, Westin, Sheraton, Residence Inn, Aloft, Moxy и много други.

От Marriott отбелязаха, че ваксинирането е силно препоръчително, но не е задължително. "Marriott International е уверен, че ваксинацията е ключова мярка, заедно с носенето на маски, социална дистанция и добрите хигиенни практики, за свеждане до минимум на разпространението на Covid-19.", заяви Дейвид Родригес, мениджър в отдела "Човешки ресурси".

"Ваксините стават по- достъпни, а това ще създаде по-безопасна среда за всички служители. Смятаме, че пътуването ще се увеличи значително и ще помогне за възстановяването на сектора на туризма", каза още той.

Marriott претърпя рекордни загуби през 2020 г. след парализирането на туризма. Неотдавна новият изпълнителен директор на Marriott Тони Капуано заяви, че компанията смята, че разпространението на ваксини ще е ключов двигател за икономическото възстановяване.

Междувременно Marriott обяви, че планира да отвори над 60 нови хотела в Китай през 2021 г. Цели 15 нови хотели ще бъдат построени в Сиан, известна туристическа дестинация в провинция Шанси в северозападната част на Китай.