Индийската криптоборса BITSZ започна работа миналата неделя със застрахователно покритие на всички свои притежатели на сметки и с претенции за по-голяма сигурност на портфейлите в сравнение с останалите й конкуренти. Това пише Capital.com, цитирайки прессъобщение на компанията.

"BITSZ е единствената платформа на пазара, която гарантира, че всеки потребителски портфейл е наистина защитен", твърди основателят Навин Кумар.

Платформата вече е достигнала обеми на търговия от над един милион и предлага достъп до повече от пет криптоборси с над 2000 активни инвеститори.

"Криптовалутите, както и цените им растат и ние сме сигурни, че ще оглавим пазара. В момента липсва добра осведоменост за цифровите валути и ние сме твърдо решени да оправим този проблем", коментира Кумар.

Втора атака: $90 млн. бяха откраднати от японска криптоборса

Втора атака: $90 млн. бяха откраднати от японска криптоборса

Liquid е в топ 20 на криптоборсите в света

BITSZ си партнира с платформата за управление на цифрови активи и сетълмент Fireblocks.

Базираната в Ню Йорк компания ще предоставя застраховка на потребителите за всички видове портфейли. Според заявката на нейния създател, новата платформа за криптоактиви осигурява по-бързи транзакции, изключително лесен потребителски интерфейс, денонощен многоезичен чат на живо, адекватна поддръжка на клиентските профили и предложения за изкуствен интелект.

Индия е световен лидер на криптопазара. В доклад на Times of India пише, че обемите на търговия с криптовалути в страната са нараснали повече от седем пъти от 923 милиона долара до близо $6,6 милиарда между април 2020-а и май 2021-ва година.