Марките на „Пикадили”, включващи „Пикадили Daily” и „Пикадили Express”, се продават за 1,69 милиона лева. Те бяха пуснати на търг от съдия-изпълнител заедно с оборудване за над 32 хиляди лева от магазина на компанията, който се намира на бул. „Христо Ботев” в столицата, съобщава списание „Регал”.

Двата търга са били обявени заради задължения на компанията към инвеститора в недвижими имоти „Силвер Кон”, който успя да осъди „Пикадили” за забавяне на плащания за срок повече от година. Дълговете на веригата към него се изчисляват на 150 хиляди лева.

Освен „Силвер Кон” обаче срещу компанията има редица искове за стартиране на производство по несъстоятелност от родни производители, като „Месокомбинат – Ловеч”, „Ла вита - България”, както и от „Куадрант бевъриджис”, „Литекс тауър” и „Софарма имоти”. Според информацията от Националната агенция за приходите също са погнали веригата.

През миналата година „Пикадили” трябваше да се обедини с конкурента си „Карфур”. Сделката обаче не се осъществи и за двете компании настанаха трудни времена.

От „Пикадили” бяха принудени да затворят някои свои супермаркети. През последните месеци в обектите на „Карфур” изборът на стоки е доста оскъден, а клиенти липсват.